Projecten

Project Sanitaire en schoonwater op scholen in Liberia

Het project binnen de Stg LIAN omvat de steun aan kansarme vrouwen, kinderen en jongeren verbonden aan scholen en klinieken in een armzalig district van Liberia.

Hoe gaan wij aan het werk?

Stg LIAN wil deze hulp graag koppelen aan het creëren van sanitaire en schoonwater voorzieningen voor de geselecteerde scholen. Denk daarbij aan drie toiletten met waterspoeling in een huisje met septic tank als mede een handpomp voor schoon water voor het hele dorp. Dit door lokale mensen te laten aanleggen voor:

Toilet ca. €5000
Pomp €3000
Begeleiding €2000
Totaal €10000

Dit per school. De toiletten worden gekoppeld aan honderden kinderen per school die nu toegang hebben tot goede sanitaire voorzieningen Plaatsing direct naast de school met afspraak dat de school dan voor 5 geselecteerde kinderen gedurende 4 jaar geen schoolgeld zal vragen. Stg LIAN zal dan voor elk van deze kinderen het boekengeld + uniform + reis kosten + coaching vergoeden (totaal €800 per kind per jaar). Bovendien komt de betreffende school in aanmerking voor andere hulpgoederen.

Gekoppeld aan moment van transport van hulpgoederen en verdeling ervan. De bouw van toilet en waterpomp gebeurt onder lokale regie van Stg LIAN. De selectie van kinderen die voor een bijdrage in aanmerking komen vindt ook op dat moment plaats. Vooraf een overeenkomst met de directie van de betreffende school.

Betreft de scholen:

1) Todee Wesleyan institude, in het Todee district rural Montserrado county
2) Children for Chris school, in Gardnersville basso town, Montserrado county

Definitieve sponsorbrief


Copyright © 2014. All Rights Reserved.