Financiële steun

Gezondheid en onderwijs tegelijk

Stichting LIAN (Liberian in action NL) ondersteunt klinieken en scholen in armoedige delen van Liberia met hulpgoederen (medisch, scholing). Dit omdat in Liberia zijn er erg beperkt voorzieningen in een kliniek en veel baby’s vallen bij de geboorte op de grond en kunnen sterven. Vanwege armoedig hebben de meerderheid van de bevolking geen financieel middelen om naar ziekenhuis te gaan als ze ziek zijn. Daarom richt stichting LIAN zich onder meer hulpgoederen voor klinieken en ziekenhuizen. Deze hulpgoederen worden ingezameld in Nederland en opgeslagen in een loods. De opgeslagen goederen worden dan getransporteerd naar Liberia via een boot. Het transporteren van deze goederen naar Liberia kost geld. Dit geld is uitsluitende bestemd voor transport van hulpgoederen naar Liberia.

Naast het ondersteunen van klinieken, Stichting LIAN steunt arme kinderen, vrouwen en jongeren met giften en studiebeurzen zodat zij een studie in Liberia kunnen volgen. Dit geld is uitsluitend bestemd voor collegegeld, schooluniform, schoolschoenen, schriften, pennen boeken, reiskosten en andere studiekosten..

Tenslotte worden de scholen en klinieken ondersteund door bijvoorbeeld toiletten en waterbronnen te bouwen. Dit omdat veel scholen geen sanitaire voorzieningen hebben.

Voorwaarden om aanmerking te komen voor hulpgoederen

Een van de voorwaarden om voor medische hulpgoederen in aanmerking te komen is dat de betreffende klinieken gratis behandelingen geven aan kinderen, vrouwen en jongeren die via LIAN een studiebeurs krijgen. Scholen die worden voorzien met sanitaire voorzieningen via LIAN dienen jaarlijks een aantal leerlingen vrijstelling van schoolgeld te geven. Voor deze leerlingen dekt LIAN de kosten voor collegegeld, schooluniform, schoolschoenen, schriften, pennen boeken, reiskosten en andere studiekosten.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.