Het land Liberia is straatarm. Deze armoede gekoppeld aan het gebrek aan medische voorzieningen, werkloosheid en kennis over hygiëne zijn één van de oorzaken dat mensen zomaar dood kunnen gaan door ziekten zoals koorts, diarree, cholera, malaria en ebola. Dit terwijl deze ziekten makkelijk te voorkomen zijn. Klinieken hebben de medische voorzieningen niet om patiënten te behandelen. Er bestaan geen subsidies om deze klinieken te helpen.

Er ontbreken daarom praktische dingen zoals kleding voor verplegen, bedden, handschoenen, operatiekleding, laboratorium apparatuur om patiënten te behandelen. Erger nog, als je arm bent en geen werk hebt kan je geen behandelingen te betalen als je ziek bent en ook geen aten kunt kopen. Daarom wil stichting LIAN(Liberian in Action NL) het leven van mensen redden door hulpgoederen te geven aan klinieken en ziekenhuizen.

Als mensen geen werk hebben kunnen ze de collegegeld van hen kinderen ook niet betaling. De kwetsbaren zijn wanhopig, vooral vrouwen en meisjes, en kunnen geen kant op geld te vinden voor studiekosten. ze lopen op straat en kloppen aan familie leden, het overheid maar krijgen geen hulp. Deze mensen willen graag opleiding volgen om een beter toekomst te hebben.

Stichting LIAN ondersteunt hen bij het uitvoeren van studieplannen en het betaling van medisch kosten. Het beiden van ondersteunen verschil per situatie. Kinderen en jongeren worden begeleidt door een vaste medewerker van stichting LIAN als het gaat om school en bezoek aan ziekenhuizen. Vrouwen krijgen giften voor hun studie en het betaling van ziekenhuis bezoekjes.

Kinderen en vrouwen en jongeren in Liberia willen graag de kans krijgen hun competenties en talenten te ontwikkeling en een willen ook een mooie carrière maken, maar uit vrees en wanhoop hebben zijn geen geld om studiekosten te betaling en schoolspullen te hebben. Daarom helpt stichting LIAN hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Liberia.

Om te kunnen studeren in Liberia, zijn school artikelen onmisbaar. Omdat in Liberia het Engels wordt gesproken en gegeven op scholen, en Nederland een andere taal is, vragen wij school artikelen. Deze artikelen zijn vaak duur en de meerderheid van de bewolking in Liberia zijn werkloos. Stichting Lian geeft kinderen, vrouwen en jongeren daarom een jaarlijkse tegemoetkoming van $150 school.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.